Create a cohesive blend of old and new uses. The addition of strictly planned pedestrian and vehicular access and circulation was not an original design element of site’s fine history. However in today’s use as the Reeves Reed Arboretum, pedestrian and vehicular circulation is a necessary element to the function of the site. How these elements are superimposed or integrated into the historic site are crucial. These added elements must be sympathetic to the original design while providing an important function to the present everyday needs of the site. As several prominent landscape architects have been responsible for contributing to the site’s rich history and overall layout, this next phase in the history of the arboretum should be planned as carefully and methodically as it was in the early 1900’s.

Project Location: Summit, NJ